Herinneringsfotografie FAQ

Frequently Asked Questions

Herinneringsfotografie FAQ

Wat is een herinneringsreportage?

Ben je ziek of herstellend van een ziekte? Wens je een bepaalde persoon te bedanken omdat deze jou heeft bijgestaan tijdens die moeilijke periode? Zou je later graag jouw dochter/zoon beelden willen laten zien van bv de ziekenhuismomenten, de foto’s kunnen helpen als jouw kind later met vragen zit.

Je kan mij bij terecht om een tastbare herinnering vast te leggen op een locatie, door jou uitgekozen.

Daarnaast verzorg ik ook fotoreportages tijdens een begrafenis, afscheidsceremonie, uitstrooiing, laatste groet. Meer informatie vind je bij FAQ Afscheidsfotografie.

Waarom zou ik een herinneringsreportage laten vastleggen?

Had ik het maar geweten dat dit bestond … dit hoor ik vaak wanneer ik in gesprek ben met familie, vrienden en kennissen.

Kiezen om foto’s te laten maken van een naderend afscheid, kan helpen om het bespreekbaar te maken.

Toekomstige herinneringen worden vastgelegd zodat ze in een later stadium gekoesterd kunnen worden. Niet omdat je het verdriet wil herbeleven maar om de liefde te zien en de voelen die je omring(d)en in de moeilijke periode.

Wat kan een herinneringsreportage zijn?

Ieder moment dat kan te maken hebben met afscheid en het overleven van verdriet, verlies of rouw. Ingrijpende momenten die je wilt blijven herinneren.

Dit kan gaan van een reportage van het dagelijkse leven van de ouder in het woonzorgcentrum, tot een portretreportage van de opa met beginnende dementie met de kleinkinderen. Het vastleggen van de verhuis uit je ouderlijk/geboorte huis naar een nieuw huis met het nieuwe samengestelde gezin tot een fotoreportage van de hereniging met je studievrienden die je na 30 jaar terugziet.

Ook een afscheid van je lieve huisdier, of een waardevol persoon die naar het buitenland emigreert.

Hoe verloopt een kennismakingsgesprek?

Tijdens een persoonlijk of telefonisch gesprek overlopen we samen wat de mogelijkheden zijn. Dit is uiteraard vrijblijvend, voel je nadien geen klik of wens je toch niet verder te gaan, dan kan je zelf beslissen wat je wil doen.

Hoe verloopt een herinneringsreportage?

Tijdens de fotoreportage gaan we naar een locatie van jouw keuze, een plaats die voor jou een speciale betekenis heeft of gewoon omdat het een mooie locatie is. De reportage duurt gemiddeld ongeveer 1h, andere mogelijkheden zijn natuurlijk bespreekbaar.

Hoe worden foto’s afgeleverd?

Ik voorzie standaard een gepersonaliseerd koesteralbum of -koffertje. Hiervoor werk ik samen met een leverancier die kwalitatief mooie producten voorziet. Sowieso ontvang je de nabewerkte foto’s ook apart via een online galerij.

Kan ik zelf een fotoalbum maken?

Ja zeker, ik voorzie standaard een koesteralbum, maar indien je dit zelf wil voorzien, dan kan dit natuurlijk ook. Je krijgt sowieso de afzonderlijke foto’s ook opgestuurd in hoge resolutie via een online galerij.

We weten nog niet goed wat we nadien willen doen met de foto’s, kan jij ons hierin adviseren/ondersteunen?

Ja zeker, we kunnen samen bekijken welke mogelijkheden er nog zijn.

We vinden jouw foto’s mooi, maar zijn niet zeker dat wij onze foto’s op de website of sociale media willen.

Alle foto’s op de websites en sociale media zijn altijd met toestemming van de klanten geplaatst. Je beslist uiteindelijk zelf wat je wil doen met de foto’s.

Wat met last-minute annulaties/wijzigingen?

Het kan natuurlijk gebeuren dat door onvoorziene omstandigheden de fotoreportage niet (meer) kan doorgaan. In gezamenlijk overleg en samenspraak worden de kosten niet aangerekend/ terugbetaald.

Wat kost een herinnerings- of afscheidsreportage?

Een reportage start al vanaf €275,-
Dit is 1h fotografie, professionele nabewerking van de foto’s en een slideshow film.

Wens je een fotoalbum? Dat kan!
Vanaf €125,- kan je al een foto album 15x15cm kiezen met een 20-tal foto’s.